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(Attn: Miss Rebecca Chau) #

A
Dear Sir,

Proposed Change to the Definition of “qualified landscape architect” in the
Architectural and Associated Consultants Selection Board (AACSB) Handbook

I refer to your letters dated 30 May 2014 and 10 July 2014 proposing a
revised definition of “qualified landscape architect” in the AACSB Handbook, as
follows:

“Professional Member or Fellow of The Hong Kong Institute of
Landscape Architects who is also a registered landscape architect as
accepted by the Landscape Architects Registration Board of Hong Kong
under the Landscape Architects Registration Ordinance (Cap 516)”

Whilst the new definition is an improvement on the previous definition, the
proposed definition would exclude Registered Landscape Architects (R.L.A.) under
Landscape Architects Registration Ordinance (LARO), whom are not Professional
Members or Fellows of HKILA. All R.L.A.s, under the LARO have the right to
practice landscape architecture in Hong Kong, whether the RLA is a Professional
Member / Fellow of HKILA or not.

The Landscape Architects Registration Board (LARB) has previously
received a complaint from a R.L.A. that he has been advised by AACSB that he is
not eligible to list his firm as a Landscape Architectural Consultancy under
AACSB, as he is not a professional member of HKILA, although he is an R.L.A.

We would like to bring to your attention that Section 29 of the Landscape
Architects Registration Ordinance, Cap. 516 (LARO) stipulates the use of title of
“"landscape architect" ([E/55ET), "registered landscape architect" (2 {llHEEZ[T) or

"R.L.A." in Hong Kong, as follows:-

“A person whose name does not appear on the register shall not be entitled
fo describe himself as "landscape architect” or "registered landscape
architect” or to use the initials "R.L.A." after his name.”
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“A person whose name is not on the register may describe himself or herself
as a landscape architect if he or she describes himself or herself by
reference to a membership of any body or institute of landscape architects
Jormed outside Hong Kong which description does not imply that he has the
right to practise landscape architecture in Hong Kong under the description
of landscape architect.”

Based on the above information, we observed that there are still
discrepancies of the qualification of “Landscape Architect” between the AACSB
Handbook and the LARO.

We would be grateful to have AACSB’s attention to the use of the title of
“Landscape Architect” to practice landscape architecture in Hong Kong as stipulated
in the LARO, and recommend updating the entry criteria for Landscape Architectural
consultants under AACSB Handbook in accordance with LARO. LARB
recommends the following criteria be adopted:

“Landscape architect means Registered Landscape Architect under the
Landscape Architects Registration Ordinance (Cap.516).”

Moreover, use of the term “qualified landscape architect” may be
misinterpreted as synonymous with “Registered Landscape Architect” or “landscape
architect” under LARO, and is therefore recommended to be revised as “landscape
architect”.

While more information could be found in LARB’s website (http:/larb-
hk.org/ List of RLA.htm), we welcome any opportunity to exchange our views in
writing or meeting as you may see fit.

Yours faithfully,

Loz,

(Tracy LAM)
Registrar
on behalf of LARB

c.c. Hong Kong Institute of Landscape Architects (Attn: WONG Tak Yip, President)
Association of Landscape Consultants (Attn: Mr. Patrick LAU, Chairman)
Secretary for Development (Attn: Miss Kathy NG, PAS(GLTM))



